Chelsea Vrouwen 3-1 Arsenal Vrouwen: Capt.Little erkent titelverliesrisico WSL

3 min read

vrijdag tegen Chelsea.

Door de overwinning op Stamford Bridge staan de Blues drie punten voor op Manchester City en zes op de Gunners.

“Chelsea heeft duidelijk het initiatief,” zei Little.

Chelsea is in elk van de afgelopen vier seizoenen bovenaan geëindigd.

Met nog maar zes competitiewedstrijden te gaan, voegde Little eraan toe: “We zullen alles geven wat we hebben om het een kleine kans te geven.”

Na een vertraging van 30 minuten vanwege een gênante verwisseling van tenues, waardoor Arsenal de verkeerde sokken meenam naar de wedstrijd en vervangende sokken moest kopen in de Chelsea megastore, kwamen de Gunners drie keer achter in de eerste 32 minuten.

Maar Little gebruikte het incident niet als excuus.

“We zijn allemaal professionals, we moeten ons aanpassen aan dingen,” voegde ze eraan toe. “We weten allemaal dat we moeten opkomen zodra het fluitsignaal klinkt en dat deden we niet op de manier die we wilden.

“Er waren een paar tactische elementen in het begin die we niet snel genoeg herstelden en tegen een team met de kwaliteit van Chelsea kun je dat niet toestaan.”

‘Dit was Arsenal’s kans, ze kwamen gewoon niet opdagen’

Arsenal won de WSL-titel voor het laatst in het seizoen 2018-19, maar staat nu derde en zal ook zes punten achterstand hebben op nummer twee Manchester City als de ploeg van Gareth Taylor zondag hun uitwedstrijd bij Brighton wint.

Ex-Engelse middenvelder Karen Carney, die zowel voor Arsenal als Goedkoop Chelsea voetbalshirt speelde, vond dat de ploeg van Jonas Eidevall hun kans had gemist.

Goedkoop Chelsea voetbalshirt
Chelsea Vrouwen 3-1 Arsenal Vrouwen: Capt.Little erkent titelverliesrisico WSL

Ze zei: “Ik ben teleurgesteld in Arsenal. Het was hun kans en ze kwamen niet opdagen. Zij hadden het betere team, de betere ploeg en soms gebeuren die dingen.

“Voor mij zitten ze niet in de titelrace, nu liggen ze eruit en daar moeten ze over nadenken en de manager ook.

“Chelsea was de betere ploeg. Je moet het willen. Ik zeg niet dat Arsenal het niet wilde, maar Chelsea wilde het net dat beetje meer en dat is waarom Chelsea in de titelrace zit en Arsenal niet.”

Gunners baas Eidevall weigerde zich uit te spreken over de kansen van zijn ploeg om kampioen te worden, maar was ongelukkig met hoe ze speelden.

Hij zei: “Ik kijk hier naar deze wedstrijd, ik ben niet blij met onze prestaties. Dat is het enige waar ik me op richt.

“We moeten ontevreden zijn over de manier waarop we als team hebben gepresteerd, want dat is niet ons niveau. Ik moet daar verantwoordelijkheid voor nemen, we moeten ervan leren en we moeten volgende week weer verder.”

Arsenal maakt nog steeds kans op zilverwerk

The Gunners versloegen Chelsea met 4-1 in het Emirates Stadium in december en de twee ploegen ontmoeten elkaar opnieuw in de finale van de League Cup op 31 maart in het Molineux stadion van Wolves.

Die ehemalige Stürmerin von Arsenal, Chelsea und Wales, Helen Ward, sagte: “Arsenal wird so lange weitermachen, bis es mathematisch unmöglich ist, aber sie wissen, dass es sehr schwierig ist, und werden sich jetzt auf das Kong. Pokalfinale.

“Er is nu te veel te doen voor Arsenal in de WSL, vooral als Goedkoop Replica Manchester City voetbalshirt wint [zondag].

“Proberen om een achterstand van zes punten op één team weg te werken is al moeilijk genoeg, maar als er twee teams zijn die zes punten voor staan, ben je afhankelijk van allerlei resultaten die jouw kant op gaan.

“Op dit moment in het seizoen zie ik dat niet gebeuren voor Chelsea of Manchester City.”

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours