Höglunds skada kommer inte att påverka Manchester United

3 min read

Erik ten Hag har förnekat att Rasmus Højlunds muskelskada kommer att spåra ur Manchester Uniteds säsong, där tränaren hävdar att det är naivt att tro att två anfallare kunde ha värvats under sommaren på grund av finansiella fair play-förträngningar och Anthony Martials “höga” lön.

Højlund kommer att missa upp till tre veckor, vilket innebär att Billiga United fotbollströjor barn kan bli utan sin bästa målskytt i fem matcher: lördagens Premier League-besök av Fulham, onsdagens FA-cupens femte omgångsresa till Nottingham Forest och tre andra ligamatcher – i Manchester City och hemma för Everton och Sheffield United.

Højlund har gjort 13 mål på 30 matcher för klubben, inklusive åtta på sina senaste åtta matcher. Scott McTominay är näst högst målskytt med nio, Alejandro Garnacho har sju och Marcus Rashford och Bruno Fernandes fem vardera.

Billiga United fotbollströjor
Höglunds skada kommer inte att påverka Manchester United

Ten Hag siktar på att guida Billiga United fotbollströjor till en Champions League-avslutning. Hans lag är fem poäng bakom Aston Villa på fjärde plats och han fick frågan om danskens frånvaro kunde spåra ur denna och Uniteds FA-cuputmaning.

“Garnacho gör många mål – sju”, sa Ten Hag. “Rashford [Rashford] är kapabel, men han gör [bara] fem mål [hittills]. I våra senaste matcher är frontlinjen ett absolut hot, de gör mål [så] är det bara Rasmus Højlund?

“Nej, det är Garnacho, även Rashford, Scott McTominay. Bruno kan göra mål. Det som ger mig förtroendet är att frontlinjen inte gjorde mål på hösten, de var inte ens ett hot. Just nu är de i mycket god form och ett hot ständigt. [Højlund] har den senaste tiden varit väldigt viktig. Men huvudmannen? Jag ser det inte så.”

Højlund köptes på sommaren för 72 miljoner pund, där klubben också värvade André Onana för 44,1 miljoner pund och Mason Mount för 60 miljoner pund. Ten Hag fick frågan varför han inte köpte två anfallare. Först skrattade han bort det här.

“Ha ha, du är en fotbollsledare,” sa han. “Men det är inte lätt med pengar [restriktioner på grund av] FFP. Anfallaralternativ är svårast att fylla, speciellt på vår nivå.”

Martial opererades i ljumsken i januari och kommer att vara borta i ytterligare sex veckor, det senaste problemet under nio år som plågades av skador i Billiga United fotbollströjor damer.

“Han har också hög betalning i den här klubben,” sa Ten Hag. “Så när du tar in en till [anfallare], slår du ut honom. Så det finns alla argument för att inte göra det.”

Ten Hag blev skjuten på varför ett beslut att inte värva en andra målskytt togs på grundval av Martials höga lön. “Det är en ganska naiv tanke du tar upp”, sa han. “Väldigt naivt. Anfallare är inte billiga, och när du har tre anfallare i din trupp [Højlund, Martial, Rashford] och du tar in en nummer fyra, betyder det att utsikterna för de andra kommer att bli korta.”

Omari Forson, en 19-årig forward som har gjort två ersättarmatch

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours